Sommriga kort för Scrapptorget

Idag vill jag visa två kort som jag skapat för Scrapptorget.
Tror ingen som varit in på Scrapptorget har missat att vi försöker sprida lite sommarkänsla där. Jag tänkte att jag skulle bidra med lite sommarfärg och förhoppningsvis lite inspiration.


Jag har skapat två alster med material från Freja Skapargården. Papprerna är av härlig kvalitet och färg, passade perfekt för mina sommar kort.


Ett kort i all enkelhet, som fick bli väldigt rosa…
Tingura stämpel som jag färglagt med distress ink. Bokstäverna är i filt och jag la dem lite ”omlott” så att de skulle rymma*ler*, blev en enkel men fin detalj.


Blommor och knappar i matchande rosa färg. Band med en fastsydd spets fick ta upp det gröna bland allt det rosa.

***

Nedan kommer ett  ”staffli-kort” med lådor.
Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran när det gäller idéen, den hittade jag här.

Som lådor har jag använt tändstickaskar som ”kläddes” in med papper och jag valde att  även klä baksidan så att lådorna bara går att öppna framåt. Som öppningsanordning användes en knapp som syddes fast med floss.
Stämplarna är målade med distress ink. Det prickiga i bakgrunden är vit cardstock som jag maskat med punchinella på.

Vissa av blommorna är fästa med 3D-kuddar och som lås för att kortet ska kunna stå upp användes bling.

Baksidan är klädd med samma papper som lådorna. I en av lådorna var det en Grattis hälsning och i den andra ett litet presentkort.

Så här ser kortet ut ihopvikt

***
Önskar Er alla en trevlig dag!

Kram från mig,
Eivor/EJja


trotsar vädret & en glad nyhet

Helgen har vi tillbringat i stugan och det har varit skönt förstås. Tyvärr var väl inte vädret vad vad vi hade önskat, det har regnat hela tiden!
Pojkarna ville ändå ut och leka så vi trotsade vädret, klädde på dem med stövlar och regnkläder och så fick de var ute och få lite luft.
Underbart att ha möjligheten att låta dem var ute på det sättet, jag är ju ovan med det i och med att vi bor i lgh på 3e våningen.
 

Klart att barnen hittade vattenpölar, och det är ju galet roligt med vatten!
***
 
Idag har vi gjort trolldeg och bakat lite. Figurerna ska nu torka och sedan ska de få lite färg på sig, visar hur de blev senare*ler*.


Första gången som Philip bakar.

Kevin bakade och bakade och gjorde finfina figurer.

Senare idag får vi att vi får besök av kära E och S. Gissar att det blir full fart när de dyker upp! Ska gå och ta fram några bullar som vi kan fika när de är här.
Kommer att vara här i stan till onsdag då vi återigen åker till stugan. Då har Peter semester så då flyttar vi dit på riktigt *längtar*.

***
Jag har tyvärr inget scrappat att visa upp. Jag scrappar, men det är inget jag kan visa än.

Till sist måste jag berätta en mycket roligt nyhet också, jag får nämligen fortsätta som Gäst-inspiratör hos Scrapptorget under juli också!! JIPPIIIII!!!

Kram till Er alla!
Eivor/Ejja


mitt kaos

Just nu har jag flyttat min hörna ut till vardagsrummet och det blir bara mer och mer saker som flyttas. Jag började under kvällen med lite papper, nu har x antal timmar senare har jag även börjat placera saker på golvet...
En liten bild på mitt lilla kaos just nu...


Dags att ta en klunk av en farligt orange dricka (som finns på bilden) och sedan lite pyssel en stund till.

Kram från mig,
Eivor/EjjaNever again!


Jag kommer aldrig mer att måla mina naglar röda den dag jag ska scrappa!!
Jag har ju typ aldrig målade naglar, men så tänkte jag att jag skulle "piffa" till mig lite och målade lite rosa-rött på mina tio små fingrar!! DUMT!!
Nu när jag sitter och pysslarn så vips så drar jag över pappret och det blev en röd rand...!! Jag tar det försiktigt MEN vips så har jag gjort en rand till!!

Tips till Er kära vänner...Gör Er snygga en annan dag än den dag du ska scrappa!

Kram till Er alla,
Eivor/Ejja


Sommar...

När det är sommar ska man väl bada?? Det tyckte i alla fall Kevin i helgen *ler*.
Solen sken, det blåste lite men poolen skulle fyllas och det skulle badas. Efter 10 minuter var läpparna blå och önskan om handduk ropades ut...låter bilderna tala sitt tydliga språk.

Vi har haft en skön helg i stugan. Vi mår bra hela familjen att vara där, lungt och skönt med fågelkvitter och gräs...
Vi har rensat lite ogräs, klipp gräs och installerat en ny mulltoa! Tack farfar för hjälpen!!

Kevin har köpt ett nytt vatten"gevär". Tack mormor och morfar för slanten som var en sommarpresent för att han fått sommarlov.


Lillebror fick lite vatten på sig, en lätt måltavla...


***
Så vill jag också säga GRATTIS kära MAMMA!!! Idag är det din födelsedag!!

Jag kan tyvärr inte fira mamma idag och det är lite tråkigt, men jag och pojkarna åker till henne och pappa senare i veckan så då ska jag ge henne en jättekram!

***
Idag har jag och pojkarna varit på cykeltur, det regnade lite men vi trotsade vädret för lite frisk luft är alltid bra.
Just nu så sover Philip och Kevin ser en film, ska göra honom sällskap alldeles strax. Lite lek blir det senare och självklart ska jag vara med, varför leker min son så dåligt själv??
Jag ska scrappa lite ikväll, har planer om vad jag ska göra måste bara få lugnet att sitta...

Önskar Er alla en trevlig dag!

Eivor/Ejja


Layouter med fjärlilar

Mitt första inlägg hos Scrapptorget för denna gång är idag*ler*. Jag har scrappat 3 layouter med material från Hannas Pysselstuga och det är fjärilar som finns och är en röd tråd på alla tre.

Först ut är en LO i 8x8 som blir en sida i Kevins första album. Albumet är gjort i "jag" form och är om hans första år.

Jag har rivit och använt edge shaper, chalkat, sytt och klippt ut fjärilar från ett av de papper som var med i det kit jag fick.
***
På LOen nedan har jag använt mig av ”vanligt” CS och ett underbart vackert papper med massor av små fjärilar.
Som dekoration har jag en vacker kvist som jag virat lite pärlfloss på,  fäst blå pastiller (heter det så?) på, klippt ut mer fjärilar, använt lite band och bling.


***
På nästa LO har jag använt ett papper som jag tyckte nästa scrappade sig själv. Ett fantastiskt vackert papper med dekorationer i form av blommor och fjärilar i färg och glitter på sidorna. Jag ville att det skulle synas så mycket som möjligt och därför har jag varit sparsam med andra dekorationer.

En kvist som jag ”klippt av” från en större och sedan dekorerat den med lite pärlfloss. Jag har även här dekorerat med mer utklippta fjärilar och skurit runt två av de fjärilar som fanns på pappret för att kunna få fotot bakom dem.
***
Varför blir inte LOerna så fina när jag fotar dem?? Det är så tråkigt!! Finns det ngn som har tips så får Ni gärna höra av Er till mig, skriva en liten rad och hjälpa mig...

Helgen kommer vi att tillbringa i stugan, åker dit efter att mannen slutat jobbet. Vi hoppas att solen vill lysa på oss och alla bladlöss som vi har där är borta!!

Önskar Er alla en trevlig helg!

Kram från mig,
Eivor/Ejja


LO: min man

Hos Skaparlusten har de haft en utmaning i form av en "skiss med knorr" och jag tyckte om skissen så jag gjorde en layout om min älskade man.
Jag tycker det passar bra att visa en LO på Peter idag för det är nämligen hans födelsedag idag!!
GRATTIS ÄLSKLING!!


Papprerna October Afternoon är underbara att scrappa med. Färgerna är så härliga och har verkligen fallit mig i smaken, roliga att arbeta med.


en liten rosett skadar väl aldrig?


utklippta dekorationen

Nu ska jag och lille Philip käka lunch sedan är det en sväng på stan som gäller. En liten present ska inhandlas och sedan är det dags för dagis-hämtning, tårtbak, chokladbolls-rullning och tid för väntan på födelsedags"barnet".

Önskar Er alla en trevlig dag!

Eivor/Ejja


Morsdagskort

Jag grattade min mor lite i efterhand (morsdag) och har därför inte velat visa kortet jag gjorde till henne. Men nu har hon fått det + en liten ros så nu är det tid att jag lägger upp det här.


Stämplarna jag använt är från Skogstokiga, bara älskar dem!! De är färglagda med distress ink och "ram-stämpeln" har jag stämplat på ett mönstrat papper och klippt ut.

Jag passade på att skapa kortet till månadstävlingen hos Pysseltagen, där det skulle skapas just ett morsdagskort i färgerna turkost och rött (därför valet av färgerna...) det skulle finnas med 2 knappar, 1 pin och 3 rosor.

Idag så blir det ganska mycket scrappbooking på min agenda. Scrapptorgets vinst från Hannas Pysselstuga har landat i brevlådan och det är snart min bloggdag*ler*.
Ja,ja jag måste trycka in lite tvätt-vikning och dammsugning också men det löser sig...


Trevlig dag till Er alla!!

Kram från mig,
Eivor/Ejja


BlogCandy

Jag vill självklart vara med och prova lyckan på det härliga blogcandy som finns hos Skogstokiga. Jag älskar de stämplar som finns där!

Kolla in bilden bara, så förstår Ni att Ni måste gå in och vara med *ler*.


Idag har Ni säkert inte missat att det är fredag och visst är det härligt?!! Vi kommer att åka till stugan efter lunch och ha premiär helgen där. Jag längtar såååå mycket!
Jag önskar Er alla en trevlig helg!

Kram från mig,
Eivor/Ejja


underbara bilder

I vår dator finns så många fina bilder. Våra pojkar är med på de flesta bilder, men de är ju det finaste vi har så det är väl en enkel förklaring.

Såpbubblor är numera favoritsysselsättningen för Kevin. Lillebror Philip är imponerad och väntar på att få springa och jaga bubblorna.

Varför regnkläder?? Jo, det regnade ute men killarna trotsade vädret och var ute ändå*ler*

Smooothies är GOTT!!*
Förra veckan hade jag mamma på besök ett par dagar, en av dagarna kom syrran över och vi passade på att baka bullar tillsammans. Det var jättekul och vi ska göra om det snart igen. Bullarna blev jättegoda, så det är ju också en anledning till att vi ska baka ihop *ler*. Tack Mona för baksällskapet!!
Tack mamma för att du passade våra barn under tiden vi trickade som mest med deg och formar osv!


Så sist och faktiskt minst(i ålder), min kära systerdotter Milly!! En underbar lite tjej som är mosters prinsessa...Hur söt kan man vara??!! Puss lilla vän!

Nu ska jag vika lite tvätt och sedan fixa lite lunch när vår lilla prins Philip vaknar.

Hej från mig,
Eivor/Ejja


RSS 2.0