Bokmärke - Moa Pyssel

Idag är det ett bokmärke som jag visar er. Vår älsta son har precis börjat klass 2 och tycker om böcker och att läsa. Tänkte dock locka honom att kanske läsa lite mer och därför gjorde jag just ett bokmärke till honom. Han fick det i söndags och hans kommentar var så söt och gick rakt in i mitt hjärta ... "Men mamma, det är så fint så jag kan inte ta emot det!". Nu är märke i alla fall i en av hans favoritböcker.
Mitt bokmärke är lite "killigt", i blått och svart. Jag har färglagt den coola kill-stämpeln från Saturated Canary med copic sketch.
I och med att det är just ett bokmärke så måste det ju bara platt, så dekorationerna får vänta till nån annan gång. De produkter jag använt mig av är från Sn@p, papper och ett par dots.
 
Ett band för att verkligen få kolla på var i boken han är, fick bli ett vackert blått seam binding band.
 
Materialet jag använt kommer från Moa Pyssel och en liten lista på vad kan ni ser här.
 
Önskar er en fin dag!
Kram från mig,
Eivor/Ejja
 

LO: Sötaste Nissen - Moa Pyssel

Så har vi onsdag igen! Vet inte om det bara är jag, men jag tycker veckorna går galet fort!
Onsdag betyder bloggdag hos Moa Pyssel och idag vill jag visa en layout där jag gått lös med härligt julröda färger! Jag fick ett par vackra papper från Magnolia i mitt senaste dt-paket och jag visste direkt att det var en layout jag ville göra.

Jag har dekorerat min sida med otroligt vackra rosor från Prima. Jag älskar ju levande rosor i rött, så gissa om jag föll pladask för dessa?! Att de har lite glitter på sig gör dem bara ännu mer vackra.
Ett par dies ville jag självklart använda. Det blev en vacker bård utstansad i rött cardstock, som passade perfekt att fästa på spetsen. En tag från Magnolia som jag skrev min jounaling på, fäste lite seam binding vid och stoppade lite bakom de andra papprerna blev det också.
En vacker och kraftig spets använde jag "istället för" papper, gillar hur olika material passar tillsammans. En snöflinga stansade jag också ut och dekorerade min jullayout med.
 Materialet jag använt kommer från Moa Pyssel och här , i mitt blogginlägg längst ner, kan ni kika på var i shoppen ni hittar produkterna.
 
Önskar er en trevlig onsdag!
Kram från mig,
Eivor/Ejja
 
 
 
 

Kort: Big hugs - Moa Pyssel

Ibland har man nära och kära som behöver känna att man tänkter lite extra på dem. Kanske när det är lite kämpigt, lite stressigt och mycket i vanliga vardagen, eller kanske bara för att man vill skicka något fint till dem. Det kort jag visar idag är just ett sådant kort. Det är en vännina som ska få mitt kort och då passar det ju perfekt att göra det lite rosa och tjejigt.

Papprerna i härligt djup rosa färg är från Glitz Paperpads 6x6. Formen på papprerna har jag stansat ut med min favorit dies från Lifestyles craft. Min älskade fjäder från Tattered Lace får också vara med på detta kort.
Jag tycker om hur den relativt stora blomman tar plats och ger en fin färg till kortet. Något jag har svårt att låta bli att dekorera mina alster med är ju små rosor. Detta kort är inget undantag, ett par cremefärgade limmades fast.
Den stämpel som jag använt och som blev hälsningen på kortets framsida, kommer från Stempelglede. De är verkligen så fantastiskt vackra! Citaten är väldigt användbara och kan användas både på kort, layouts och till project life. Den söta rosetten kommer från Magnolia.
Jag har använt mig av en söt bild från ett av alla fina klippark som finns i shopen. Det är verkligen perfekt att använda dessa bilder som ett alternativ till stämplade motiv som färgläggs.
Det material jag använt kommer från Moa Pyssel och här kan ni se en mer detaljerad lista.
 
Önskar er en fin onsdag!
Kram från mig,
Eivor/Ejja
 
 
 
 

Bakat frallor med Philip

Ibland kan eftermiddagarna och kvällarna blir lite annat än vad man planerat. Idag var det en sån dag. Vi hade planterat att gå och se när Kevin spelade fotbollsmatch mot -05:orna, men... en trött lillebror satte stopp för det. Philip grät när byxor skulle på och inget var bra. När vi frågade om han ville stanna hemma, nickade han och sa "joo, det blij bja". Det är typ första gången han säger nej till att föjla till fotbollsplanen med storebror! Kevin, Peter och farfar åkte.
 
När vi var själva så frågade jag vad han ville göra och han svar var , "- jag orkaj inte se på tv , jag kan spela på sujfplattan istället". Jag frågade om han ville baka med mig sen, och det ville han. Efter att ha hängt på soffan en stund, tog vi tag i bakandet.
 
Vi hade jättekul, Philip älskar ju att baka. Han mätte upp ingredienserna, blandade och sedan fick han gå lös med händerna i degen. Han var jätteduktig och knådade och skrattade gott när det gladdade galet mycket. Vi bakade ut frallorna och han fick skära hur stora de skulle vara, rullade några och la dem på plåten.
Här ovan är de Philip gjorde, de blev jättefina!
Imorgon till frukost är det dags för provsmakning för pojkarna. Hoppas att de gillar dem.
 
En dag som blev alldeles perfekt, kvalitetstid med Philip!
 
Kram från mig,
Eivor/Ejja
 
 
 

LO: Favoritlådan - Moa Pyssel

Hej,

När jag började med scrapbooking var det ett första-året-album i storlek 6x6 till vår förste son som jag startade med. Jag var ganska flitig till att börja med, men sedan hände något. Det har varit en lång paus av skapande till det albumet. När vår andra son kom, gick tiden väldigt fort och vips var han stor nog att förstå vad storebror ibland satt och bläddrade i. Mitt mammahjärta höll på att brista när han frågade mig, "-Mamma, jag vill titta i mitt album. Var är det ? Kan du hämta det?". Förstå hur det kändes att förklara att, tyvärr vännen, mamma har inte börjat med ditt album. Gissa vad jag gjorde den kvällen? Jo, jag beställde ett fint album 8x6 och framkallade foton! Jag skapade ett par sidor, men sedan blev det även en paus där. Nu tänkte jag göra något åt saken och scrappa lite till våra söners album, får ser hur jag lyckas.

Så till det jag vill visa idag. Det är en layout, i storleken 8x6 i blått och brunt. Jag älskar dessa stora härliga blommorna från Magnolia. Jag har också dekorerat min sida med vackra dies från Marianne, stämplade prickar och min journaling har jag skrivit på en tag dies från Magnolia. Vid den har jag fäst vacker tyll.
Seam binding i brunt passade perfekt att fästa vid en stjärna i canvas. Jag är glad att Moa Pyssel har många av dessa band i olika fina färger. Canvas, trä och tyg tillsammans blir fint tillsammans.
Dies är något som jag aldrig kan få för många av! Här nedan ser ni en söt bård från Marianne Design.
På min layout har jag använt mig av nya favoritpapper Summer stories från Teresa Collins. De har en mjuk ton och jag gillar när jag har papper som går att kombinera och matcha.

Det material jag använt kommer från Moa Pyssel, och i bloggen ser ni en mer detaljerad lista på produkterna.
 
I em blir det att gå på stan med mina killar och strosa på International Street Market. Gissar att det blir mycket dofter och lite provsmakning.
 
Kram från mig,
Eivor/Ejja
 
 
 
 
 

RSS 2.0